Duurzaamheid/MVO

Duurzaamheid

Omringd worden door groen en natuur brengt niet alleen rust met zich mee, maar leidt ook tot betere besluitvorming. Op De Laape omarmen we duurzaamheid en zetten we ons actief in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In onze MVO-verklaring wordt uitgebreid beschreven hoe we ons bewust zijn van de invloed van ons bedrijf en hoe we hiermee omgaan.

We streven voortdurend naar verbetering op dit gebied en hieronder lees je meer over onze duurzame reis.

 

 

 

 

 

 

Duurzame partners

Niet alleen onze eigen overtuigingen zijn van belang, maar ook die van onze partners. Op ons terrein kom je diverse producten van onze duurzame partners tegen. Denk hierbij aan The Good Roll in onze toiletten, zeepjes van Zeepfabriek Sûver tijdens je verblijf in onze eenpersoonskamers, verse producten van Boer en Chef gedurende de dag en onze koffie serveren we in kopjes van het atelier van Roads Maakt!

Schoonmaakmiddelen

Al onze schoonmaakmiddelen worden met het oog op duurzaamheid ingekocht en zijn voorzien van een Cleanright A.I.S.E. Logo of het Ecolabel.

 

Bee Foundation 

Bijen zorgen voor bijna 90% van alle bestuiving op aarde. Zonder de bijen zou de wereld er heel anders uit zien. Wilde bijen zijn niet alleen enorm belangrijk, maar ook kwetsbaar. Ruim de helft van alle 360 bijen soorten in Nederland staat op de rode lijst. Gelukkig kunnen we op verschillende manieren bijdragen een goede leefomgeving voor de bij.

Wij zijn trotse ambassadeur van Bee Foundation en onze betalende klanten zijn dit automatisch ook! Wij doneren namelijk een percentage van het totaalbedrag van elke boeking aan Bee Foundation.

Eten

Als trotse deelnemer aan Dutch Cuisine omarmen wij de principes van deze beweging in onze keuken. Onze gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden ingrediënten en we streven naar een balans van 80% lokale en 20% externe producten. Bovendien serveren we onze maaltijden in shared dining stijl, waarbij gerechten worden gedeeld om voedselverspilling tegen te gaan en sociale interactie te bevorderen.

 

 

 

 

 

Green Key  

In het najaar van 2023 zijn we begonnen met het Green Key traject, georganiseerd door het Actieplan Circulaire Gastvrijheidssector en Green Key Nederland. Samen met andere Friese ondernemers werden we stap voor stap begeleid in het behalen van het Green Key Certificaat. Momenteel bevinden we ons in de laatste fase van dit traject: de keuring. Binnenkort zal een Green Key keurmeester ons bezoeken om te bepalen welk type certificaat we kunnen behalen: Brons, Zilver of Goud.